Vi på Propia tycker om att hänga med i det senaste, och då inte minst i forskningsvärlden. Ett sätt för oss att hålla oss uppdaterade är att erbjuda studenter exjobb, något som också varit en framgångsfaktor för oss i utvecklandet av nya modeller och metoder. Studenterna utmanar oss och bidrar med nya perspektiv – plus det brukar vara väldigt roligt.

I år kan vi glatt presentera Hugo Hallstensson och Eric Schadewitz! De båda läser Industriell ekonomi med inriktning strategi och styrning på Linköpings universitet och kommer vara hos oss under våren för att avsluta sina studier.

Vad handlar årets exjobb om?
Hugo: Vi ska tillsammans med Region Östergötland undersöka användningen av produktionsdata i vården. Det kan till exempel vara data om antal personal, patienter, lediga vårdplatser mm. som används till att bland annat schemalägga personal.
Eric: Intressant blir att se vilka effekter vi kan uppnå med hjälp av data och hur vi kan styra verksamheter och ta beslut.

Data alltså, är det något ni har intresse för?
Hugo: Vi båda läser datateknik som teknisk inriktning och jag har även läst kurser i dataanalys utanför utbildningen som en del av mitt intresse. Det som startade intresset var ett intership där jag fick jobba med att skapa dashboards för deras produktanvändning.
Eric: Jag håller med Hugo om att det kommer från utbildningen till stor del, i kurser där man fick använda data för att optimera och kunna dra slutsatser om verkligheten. Sen har det också spridit sig till fritiden där vi för statistik på våra träningsresultat och jämför med varandra.

Hur är känslan inför att börja skriva exjobb?
Eric: Det känns roligt men också lite nervöst.
Hugo: Ja lite nervöst men känns jättebra att vi hamnat i en sits med ett bra upplägg och ordentlig stöttning från både Regionen och Propia. Det är tryggt.
Eric: Vi ser fram emot en händelserik vår.

Vad gör ni när ni inte skriver exjobb?
Eric: Träning, löpning och gym. Sen är vi båda med i LiU Formula också.
Hugo: Nu i februari ska vi på semifinal i casetävlingen TIMES, en tävling för alla industriell ekonomistudenter i Europa. Vi kom till final förra året men kunde snopet nog av logistiska skäl inte delta, så i år ser vi fram emot revansch.

Roligt, stort lycka till! Är ni redo för några snabba?

Favoritdryck? E: Öl
H: Pepsi max
Favoritkurs? E: Integrerad företagsplanering
H: Integrerad företagsplanering
Dagens frukost? E: Prästostmacka
H: En banan
Bästa träningsformen? E: Löpning
H: Styrketräning på gym
Bästa fikat? E: Kaffe klägg
H: Kaffe kanelbulle
Motto i livet? E: Plans are nothing, planning is everything
H: Full fart!

Någon mer kommentar kring exjobbet eller övrigt?
Nej. Nu är vi taggade på att bli fullfjädrade pingviner!

Vi på Propia håller helt med och ser mycket fram emot att få lära känna Hugo och Eric mer under våren och se vad de kommer fram till i sin forskning.

Vill du vara med och bidra till resultatet och vara en del av exjobbets analys, eller veta mer om exjobbet? Ta kontakt med Hugo och Eric nedan!

Anmäl dig till Excellent Mornings® och få inbjudningar till kommande event. Resultatet av arbetet kommer att presenteras senare i vår när exjobbet är i mål.