Vi på Propia tycker om att hänga med i det senaste, och då inte minst i forskningsvärlden. Ett sätt för oss att hålla oss uppdaterade är att erbjuda studenter exjobb, något som också varit en framgångsfaktor för oss i utvecklandet av nya modeller och metoder. Studenterna utmanar oss och bidrar med nya perspektiv – plus det brukar vara väldigt roligt.

I år kan vi glatt presentera Elin Willner och Roseline Olaniran. De båda läser till civilingenjörer inom maskinteknik med inriktning på kvalitet- och verksamhetsutveckling vid  Linköpings universitet och kommer vara hos oss under våren för att avsluta sina studier.

Välkomna hit till Propia. Var kommer ni ifrån och hur känner ni varandra?

Elin är i grunden från Stockholm medan Roseline kommer från Västkusten, mer specifikt Göteborg. Vi båda har gått i samma klass och har varit vänner sedan andra året på universitet. Under denna tid har vi fått uppleva två nollningsperioder tillsammans, sommarhäng och mycket annat kul.

Vad handlar årets exjobb om?

Årets exjobb, som är i samarbete med Region Östergötland, handlar om att hitta resultat och styrvariabler som är kopplade till en vårdkedjas strategiska mål. Detta ska göras genom framtagning och mätning av olika mätvärden, för att senare hitta förbättringsmöjligheter av dessa.

Hur kom ni i kontakt med Propia?

Vi kom i kontakt med Propia genom en arbetsmarknadsmässa på LiU där vi fick upp ögonen för examensarbetet och vi tyckte då att det var helt klockrent och självklart att just vi skulle söka.

Hur är känslan inför att börja skriva exjobb hos oss?

Vi är supertaggade och har fått ett bra bemötande från både Propia och Region Östergötland. Vi har hunnit få vara med på Propias julfest och där fick vi uppleva den fina gemenskapen så vi ser fram emot att få lära känna alla mer.

Vad gör ni när ni inte skriver exjobb?

Elin: När jag inte skriver exjobb så arbetar jag även extra med bokföring. Annars tycker jag om att laga mat, läsa böcker eller spendera min tid utomhus som att gå på långa promenader och spela golf.

Roseline: Själv extrajobbar jag på biblioteket på campus samt som amanuens. När jag inte gör det så är det mycket läsning av Nigerianska böcker, gym och nu mitt nyfunna intresse av att gå på bio och avnjuta biopopcorn.