Filosofiska tankar från hängmattan om betydelsen av att ha kul.

Sommar i Falkenberg bjuder inte bara på sandstrand och sol utan också teater utomhus med massor av skratt. I år blir det dubbelt upp för oss, då Falkenbergsrevyns traditionsenliga nyårsrevy blev en sommarrevy och utgör ett glatt tillskott till Vallarnas sommarbuskis.

Ett skratt förlänger livet sägs det, så det känns bra att vi får dubbel dos av det i sommar.

De ser verkligen ut att ha roligt på jobbet – revygänget. Men kan man ha annat när man sjunger, dansar och underhåller besökare, tänker jag. Deras skratt och galenskap borde ju smitta av sig på dem själv – likt en positiv cirkel av skratt?

Att ha roligt på jobbet är ju viktigt för hur bra det blir det som levereras, resultatet av arbetet. Det blir uppenbart i en föreställning där besökarna förväntas bli roande och underhållna, men det måste ju gälla även annars? Eller kan de ha tråkigt på jobbet och leverera underhållning och skratt?

Jag har roligt på jobbet, kanske inte hela tiden, varje dag. Men oftast har jag kul på dagarna. Fast jag inte sjunger, dansar eller underhåller. Inte hela tiden i alla fall. ? Jag hoppas att kunderna märker att jag har roligt på jobbet, att jag tycker att det givande att stötta dem i sina utmaningar.

Hur skulle livet se ut om vi inte hade roligt på jobbet, alls inte ens – en stund? Hur nöjda kunder hade vi haft då? För det måste hänga ihop tänker jag, medan solen går i moln för en kort stund. Att medarbetarna har roligt på jobbet skapar värde för både kunder och ägare. Oavsett om det är ett konsultbolag, en kommunal skola eller en teaterensemble. Det är jag helt övertygad om.

Jag tror jag bokar in oss på Bröderna Lejonhjärta, barnteatern i Teatergläntan också. Det är roligt på annat vis än revy och buskis. Det finns ju många sätt att ha det roligt på. Både på jobbet och på semestern.

Men först ska jag gunga lite till i min hängmatta och filosofera vidare kring livets mysterium.

Soliga hälsningar från Maria Viidas i hängmattan, i Falkenberg.

PS. Ring mig om du vill veta hur kul du skulle kunna ha om du jobbar hos oss – vi söker nämligen fler kollegor.