Tillsammans vill vi bidra med än mer stöd och kunskap i en av Europas mest innovativa regioner, Östergötland. En spännande framtid väntar där målet är att kunna hjälpa ännu fler kunder i deras förändringsresor.

Under förra veckan blev Propia förvärvade av konsultbolaget Frontit. Bolagen har följt varandras utveckling under många år och har mötts på flera arenor, framförallt i Östergötland. Total sett kommer vi att vara 275 konsulter som kan bidra, stötta och utmana runt om i hela Sverige.

 – Vi har bland annat träffats i olika uppdrag ute hos våra gemensamma kunder och har förstått att vi har liknande värderingar och syn på hur vi jobbar i kunduppdrag. Att fortsätta tillsammans känns som en naturlig och spännande utveckling som ligger helt rätt i tiden för Propia, säger Madelene Bolling, vd på Propia.

– Vi stärker vår leveranskapacitet och breddar vårt erbjudande tillsammans. Vi har flera gemensamma kunder här i Öst vilket gör att vi kan förstå våra kunders utmaningar ännu bättre och göra större nytta tillsammans, berättar Margareta Brauns, vd på Frontit i Norrköping och Linköping.

Frontit är proffs på förändringsledning, projektledning och rådgivning i komplexa projekt och förändringar. Propia har liknande kompetenser med tyngd inom bland annat processorientering, projektledning och strategiutveckling. Propia har även ett väl utvecklat sätt att arbeta med akademin.

– Vi har alltid haft ett stort utvecklingsfokus och ser samverkan med akademin som en viktig framgångsfaktor. Vi arbetar bland annat aktivt med examensarbeten vilket har resulterat i flera modeller och metoder som idag används av våra kunder. Med hjälp av akademin och unga talanger blir vi ständigt utmanade och får nya perspektiv. Vi ser fram emot att dela med oss av vår kunskap och erfarenhet av att inkludera akademin i affärsutvecklingen, fortsätter Madelene.

Bolagen har liknande värderingar och ett stort fokus på kompetensutveckling. Ord som gemenskap, ansvar och skratt är viktigt i det fortsatta integrationsarbetet.

–  Nu sätts våra förändringsledningskunskaper på prov på riktigt, erfarenheter vi kommer ha stor nytta av i våra uppdrag framåt, fortsätter Madelene Bolling.

– Vi ser fram emot att välkomna våra nya kollegor och att bygga ihop våra styrkor framöver så att vi kan hjälpa fler kunder med deras utmaningar, avslutar Anneli Angeling, koncernchef på Frontit.

Ledare för Propia och Frontit samt Priveq, det svenska investmentbolaget som är majoritetsägare i Frontit, ser stora möjligheter med detta förvärv.

Frontit är en strategisk förändringspartner som sätter människan i centrum. På Frontit jobbar 250 drivna, erfarna och prestigelösa konsulter i Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Linköping, Malmö, Norrköping, Stockholm, Sundsvall, Uppsala, Västerås och Örebro som brinner för att driva förändring och komplexa projekt. Företaget har flera år i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Läs mer om Frontit.