Jakob Linderstam berättar

Hur kom du i kontakt med Propia?

Första gången jag fick höra om Propia var när jag letade efter examensarbeten under hösten 2020. Jag och min partner såg då en annons från Propia på LinkedIn om ett upplägg för exjobb som verkade intressant. Vi skickade in en ansökan och gick dessutom på Propias mingelkväll som cementerade vår vilja att skriva vårt examensarbete hos Propia. Till vår stora glädje fick vi förtroendet att ta oss ann deras uppgift. Under exjobbet så fick vi bra kontakt med kollegorna och i samband med att vi satt med på Propias månadsmöten och fredagsfikan och fick höra mer om deras arbete så visste jag att det var ett företag som jag skulle vilja fortsätta min karriär på efter examen. I september 2021, knappt ett år efter mingelkvällen, blev examensarbetet inlämnat, examen i Industriell ekonomi uthämtad, och arbetet som managementkonsult påbörjat.

Hur var det att börja på Propia?

Riktigt roligt. I början var det mycket att komma in i rollen som konsult och lära sig Propias modeller och metoder genom formell utbildning. Det följdes med att få hänga med seniora kollegor ut i deras uppdrag, träffa kunder och stötta i det jag kunde. Jag fick också hjälpa till med dokumentation och analysjobb som vi gör mellan träffarna ute hos kunder.

Du kom ju direkt från studierna, hur kändes det?

Definitivt nervöst. Jag hade ju läst ”konsultlinjen” a.k.a Industriell ekonomi men vad hade jag ens lärt mig och vad kan jag bidra med? Samtidigt var kollegorna tydliga med att de inte skulle sätta mig i en sits de inte tror jag skulle klara av, och att hjälp alltid fanns ett samtal bort. Det var bara att våga testa, ta emot feedback och lära mig. Jag fick också en mentor som jag hade regelbundna avstämningar med och kunde ventilera och fråga om allt mellan himmel och jord.

När fick du ditt första egna uppdrag?

Det gick ändå ganska fort, efter två månader fick jag mitt första egna uppdrag även om det var ett kort på bara några dussin timmar. Kort därefter fick jag ett längre deltidsuppdrag och efter 5 månader fick jag min första projektledarroll och därmed också uppdrag på heltid. Förutom den tiden jag la på att vara med i Propias interna marknadsavdelning förstås, som jag gick med i typ direkt när jag började.

Vill du veta mer om hur det är att skriva exjobb med Propia eller hur det är att arbeta som managementkonsult så hör av dig! Du når mig på telefon: 0706-699768 eller mail: jakob.linderstam@propia.se.

Är du en blivande Propian?

Är du intresserad av att bli en del av Propia? Välkommen att kontakta vår konsultchef, Thomas Claudelin.