Se det senaste

 Ta del av våra senaste nyheter och rön


Utifrån ett barns perspektiv

11-jan-2021

Så här ser det ut när vi stöttar våra kunder i deras utvecklingsinitiativ, sett ur våra konsulters barns ögon. Kanske behöver du stöttning för att komma vidare i ert utvecklingsarbete och göra rätt saker i rätt ordning på rätt sätt? Hör av dig till oss.

Kontakta oss​​​​​​

God jul & gott nytt år!

18-dec-2020

Vi på Propia vill tacka för det här året och önska dig en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!
Efter lite julledighet ser vi fram emot 2021 och ett fortsatt gott samarbete!

Även i år har vi valt att skänka julklappspengen till föreningen From One To Another och deras viktiga arbete för flickors möjlighet till utbildning. 
From One To Another är en ideell, icke-vinstdrivande förening. Föreningens syfte är att ge ekonomiskt stöd till utbildning för flickor i Kenya. De samarbetar med mottagande organisationer på plats i Kenya.

Vill du läsa mer om deras arbete kan du klicka på knappen nedan.

From One To Another​​​​​​

Grattis Sinframedlemmar!

13-nov-2020

Vi på Propia har lång erfarenhet av energibranschen och nu kan vi enklare hjälpa fler organisationer!
Vi är numera ramavtalsleverantör till Sinfra och finns därmed tillgängliga för alla Sinfras medlemmar.

Sinfra är en nationell inköpscentral, som upphandlar och tillhandahåller hållbara ramavtal för sina medlemmar.

Sinfras hemsida​​​​​​

Propia bjuder in till digitalt studentmingel

30-okt-2020

Den 18 nov bjuder vi in till ett digitalt mingel. Under kvällen kommer vi lära känna varandra, prata om hur det är att vara managementkonsult på Propia och dela med oss av kunskaper och erfarenheter kring förändringsledning – ett av konsultens viktigaste verktyg.

Läs mer i vår inbjudan och skicka in din anmälan redan idag.  Vi ser fram emot att träffa dig!

Inbjudan & anmälan​​​​​​

Thomas Claudelin är vår nya konsultchef

26-okt-2020

Thomas är ny konsultchef på Propia efter att vår tidigare konsultchef Madelene har tagit över rollen som vd.
Thomas har arbetat på Propia i några år och bidragit till att utveckla bolaget och utöka våra tjänsteområden inom strategi-, verksamhets- och organisationsutveckling.

Thomas om nya rollen: ”Propia är ett bolag med en fin kultur och fantastiska medarbetare och jag ser fram emot att jobba ännu närmare dem för att bidra till vår utveckling och vårt marknadserbjudande och samtidigt vara ännu närmare flera av våra kunder.”

Kvalitetsdagen – två spännande seminarier

08-okt-2020

Årets upplaga av Kvalitetsdagen sändes live som två spännande seminarier från vårt kontor i Norrköping!

Under det första seminariet berättade våra konsulter Anna Jonsson, Johan Hall och Stefan Jansson om hur framgångsrik projektportföljstyrning kan nås och under det andra seminariet berättade Jason Martin och Magdalena Smeds från Linköpings universitet om sitt senaste forskningsprojekt som handlar om överstyrning.

Om du missade möjligheten att delta, eller vill se seminarierna igen, är du välkommen att klicka dig vidare till inspelningen nedan.

Stort tack till alla inblandade, inte minst Johanna Fransson som moderator och Victor Hellström som producent.

Till inspelningen

Höstkonferens 2020

28-sep-2020

Ett av inslagen på Propias höstkonferens i helgen var graffiti i naturen – vilken kreativitet och vilket gäng!

Kvalitetsdagen live – välkommen på webbseminarium

04-sep-2020

Den första oktober kl. 09:00 - 11:30 bjuder Kvalitetsdagen in till ett kostnadsfritt webbseminarium! 
Under det första seminariet har ni möjlighet att lära er om framgångsrik projektportföljstyrning tillsammans med Anna Jonsson, Johan Hall och Stefan Jansson från Propia. Därefter går Jason Martin och Magdalena Smeds från LiU igenom överstyrning i organisationer och resultat från deras studie i ämnet.

Anmäl dig till webbseminariet via länken nedan.

Anmäl dig här

Kvalitetsdagen är ett samarbete mellan LiU, Propia och SFK

Förbättringsakuten fortsätter även i höst!

07-aug-2020

Under våren startade vi initiativet Förbättringsakuten. Det var vårt bidrag till att få verksamheter att fortsätta med ett aktivt utvecklingsarbete, Coronapandemi till trots. Vi uppfattar att behovet fortfarande är stort och kommer därför att fortsätta tillhandahålla detta kostnadsfria stöd även under hösten.
Välkommen med din anmälan!

Tack till Isabelle Viidas för illustrationen.

Vi önskar er alla en skön Sverigesommar!

25-jun-2020

Det börjar bli dags för sommar och semester. Vi vill passa på att tacka våra kunder och samarbetspartners för ett fantastiskt samarbete denna vår. Kreativiteten har flödat och vi har lärt oss nya sätt att jobba tillsammans. I höst hoppas vi kunna träffas fysiskt i större utsträckning men oavsett hur restriktionerna kommer att se ut så finns vi bara ett samtal eller ett Teams-möte bort.

Håll distansen och var rädda om er. Vi ses!

Excellent Mornings® – Digitala verktyg för analys och förbättring

29-maj-2020

Äntligen var det dags! Efter knappt fem månaders hårt arbete har våra exjobbare Carl och Eskil fått presentera resultatet av sitt examensarbete på gårdagens livesändning av Excellent Mornings®. Det var mycket intressant och ett väldigt passande bidrag till Propias ambition att underlätta övergången till det digitala samhället. Vi vill rikta ett stort tack till Carl och Eskil för en jättebra presentation, och även till alla er som lyssnade och bidrog med frågor efteråt, tack! 

Men arbetet är inte färdigt än, nu kommer vi på Propia ta vidare den nyfunna kunskapen, konkretisera och paketera så vi ser till att den så snart som möjligt kommer till nytta för våra kunder.

Är du intresserad av presentationsmaterialet finns det att hitta genom att klicka på knappen nedan. Nu finns även hela sändningen att se genom att klicka på knappen nedan.

Ladda ned presentationen  Till filmen

Förbättringsakuten – Stöd i utvecklingstider

26-maj-2020

Jobbar du med utveckling i en verksamhet och känner dig lite ensam med dina utmaningar just nu? Eller har du kanske kört fast på grund av alla utmaningar som uppkommit under rådande pandemi? Önskar du en (till?) vass kollega att bolla tankar och idéer kring ledning, utveckling och förbättring med? 

Vi finns här för dig! Anmäl ditt behov till oss och vårt initiativ Förbättringsakuten. Här stöttar vi dig kostnadsfritt och utan förpliktelser. Vi vill helt enkelt bara bidra till att få igång Sveriges verksamheter igen, precis som så många andra. 

Läs mer om initiativet och anmäl dig via knappen nedan.

Läs mer och anmäl dig här

Sveriges bästa verksamheter – visst skulle du vilja vara en av dem?

08-maj-2020

Sveriges bästa verksamheter – visst skulle du vilja vara en av dem? Det fina är att, även om namnet verkar som om det skulle vara några få som kan vara det, så kan vi alla vara en del av Sveriges bästa verksamheter. Men det krävs lite jobb. Henrik Eriksson, forskare på Chalmers Tekniska Högskola och verksam i Förbättringsakademin, har studerat vad som kännetecknar några av de verksamheter som idag kan titulera sig Sveriges bästa verksamheter. I boken med samma namn har han på ett enkelt sätt samlat det som krävs, nästan som en liten handbok. Om du vill ha en liten kort sammanfattning - så klicka på knappen nedan, sätt på ljudet och följ med på en liten tiominuters tur bland Sveriges bästa verksamheter.
Som en hjälp på vägen har vi även tagit ut ett självskattningstest från boken som ligger bredvid filmen. Ta möjligheten och utvärdera om er verksamhet kan sälla er till skaran ”Sveriges bästa verksamheter”. 

Till filmen

Frukostseminarium: Digitala verktyg för analys och förbättring

05-maj-2020

Vill du veta mer om de utmaningar och möjligheter som finns med att använda digitala verktyg för analys och förbättring?

Torsdagen den 28 maj kommer årets exjobbare, Carl Magnusson och Eskil Nordlund från Linköpings Universitet, att presentera sin studie i ämnet.
Varmt välkommen på vårt nästa Excellent Mornings, denna gång i digital tappning!

Läs mer och anmäl dig här

Propias Johanna styrelseledamot i Sveriges Managementkonsulter 

27-apr-2020

Sveriges Managementkonsulter (SMK) är en branschorganisation som företräder managementkonsultföretagen och dess konsulter samt bidrar till utvecklingen av branschen. Propias konsult Johanna Fransson har under år 2019 varit adjungerad ledamot i föreningens styrelse men blev i förra veckan officiellt invald i styrelsen som ordinarie ledamot. 

"Det känns väldigt roligt att få fortsatt förtroende i styrelsen och arbeta med sådana frågor som jag brinner för” säger Johanna. ”Jag har ett stort engagemang för managementkonsultbranschen och ser fram emot att få fortsätta arbeta med dess utveckling tillsammans med våra medlemmar. Vi managementkonsulter måste ständigt följa med i omvärldens utveckling för att erbjuda relevant stöd till våra kunder, oavsett utmaningar. På så sätt fortsätter vi att bidra med den stora samhällsnytta som vi gör idag”.

Utöver Johannas styrelseengagemang är flera av Propias konsulter medlemmar i SMK idag och engagerar sig i branschen, något som Propia är mycket glada för. Utöver att aktivt bevaka och utveckla branschen så förser även SMK medlemsföretag med etiska riktlinjer och olika standards, bestämmelser som Propia bevakar för att ytterligare säkra kvaliteten i våra leveranser.

SMK tror på att en aktiv utveckling av Sveriges företag är en avgörande framgångsfaktor för ett välmående samhälle. Som branschorganisation verkar dem aktivt för att utveckla branschen och därmed bidra till starka och välmående företag. 
Mer information om SMK finns att läsa på deras hemsida.

Läs mer om SMK

Har du koll på slöserierna runt omkring dig?

16-apr-2020

Händer det att du skickat mejl utan att bifoga filen du just skrev att du bifogade?
Kanske har du ägnat en stund på morgonen att leta efter laddaren till mobilen – eller kanske rent av letat efter mobilen? Lugn – du är i gott sällskap, det är vanligt förekommande slöserier du ägnat dig åt.

Om du har tio minuter över så klicka på knappen nedan och följ med Maria Viidas i slöseriträsket och få koll på vad som är att se som slöseri för att senare kunna minska mängden omarbete och onödiga rörelser.

Till filmen

Glad påsk önskar vi på Propia!

08-apr-2020

Vi önskar er alla en glad påsk.

Ta hand om er så träffas vi (digitalt) nästa vecka!

Viktiga begrepp för att lyckas med sitt förbättringsarbete

03-apr-2020

När kvalitetsbegrepp blir så luddiga och obegripliga att de är att se som ett eget språk – då är det svårt att få till ett gemensamt förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.
Har du en stund över och vill reflektera lite kring några vanliga kvalitetsbegrepp?
Klicka då på knappen nedan och sätt på ljudet och följ med på en liten rundvandring i begreppsfloran tillsammans med Maria Viidas i 11 minuter.

Till filmen

Maria Viidas – vår alldeles egna Kvalitetsprofil

26-mar-2020

Missa inte att läsa om vår kvalitetsprofil Maria Viidas i senaste numret av Kvalitetsmagasinet. 
Vill du läsa hela intervjun så finns den länkad nedan.
Kontaktuppgifter till Maria och alla oss andra på Propia hittar ni länkat nedan.

Till Kvalitetsmagasinet Kontaktuppgifter

Propia bidrar till ökad kunskap hos Linköpings studenter

23-mar-2020

Propias Maria Lindgren undervisar studenter på Linköpings universitet inom kvalitets- och verksamhetsutveckling. Maria har föreläsningar i områden som kvalitetsledningssystem, processutveckling, ledarskap och Business Excellence. Senaste föreläsningen handlade om kvalitetsledningssystem och vad det i grunden är och inte är, varför det behövs, fallgropar och vad som gör ett ledningssystem värdeskapande. I föreläsningen belystes även integrerade ledningssystem och vikten av att integrera hållbarhetsarbetet.

Flera av Propias konsulter föreläser återkommande på universitet och högskolor runt om i Sverige. Vi är mycket glada över att kunna bidra till akademin, och samtidigt själva hålla oss uppdaterade om den senast forskningen. 

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer! 

Processutveckling i vården

13-mar-2020

Den 12 – 13 mars var det dags för kurstillfälle tre inom ”Förbättringskunskap 15 hp” som genomförs av Centre for Healthcare Improvement, Chalmers tekniska högskola. Kursen är riktad mot sjukvårdspersonal där deltagarna är sjuksköterskor, regionutvecklare och hälso- och sjukvårdsstrateger. Propia fick förtroendet att föreläsa om processutveckling och hur det kan användas för att förbättra vården.

För uppdraget engagerade Propia en tidigare Propian; Louise Davidsson, som idag arbetar som verksamhetsutvecklare vid Akutkliniken Vrinnevisjukhuset i Norrköping. 
Dagen bestod av en blandning av såväl exempel från verkligheten, teorier, diskussioner som övningar och bjöd på en lärorik dag med många skratt och kloka tankar. 

Inspireras till framgång (evenemanget inställt)

04-mar-2020

Utveckling för framgång är temat på årets upplaga av Kvalitetsdagen den 31 mars. Hur kan vi genom kvalitets- och verksamhetsutveckling skapa framgångsrika verksamheter? Och hur gör andra för att lyckas? Det och mycket mer kommer du få svar på under dagen som bjuder på en blandning av innovativa föredrag, interaktiva workshops och mingel. Målet med dagen är att du som besökare ska få inspiration och verktyg för din framtida kvalitets- och verksamhetsutveckling.

Propia finns självklart på plats och bjuder in till ett interaktivt seminarium på temat framgångsrik projektportföljstyrning. Vi diskuterar kring utmaningarna med styrning av projektportföljen och ger er verktygen för att tackla dem. 

Vi ses på kvalitetsdagen!

Evenemanget är inställt, läs mer nedan

Mer info

Torsdagens Excellent Mornings® lockade till fullt hus!

28-feb-2020

Då var det återigen dags för ett frukostseminarium inom vårt koncept Excellent Mornings®. Ämnet för dagen var ”Resan börjar där du är – verksamhetsanalyser för att möta morgondagens utmaningar” och i taktpinnen höll våra egna konsulter Maria Viidas och John Johansson. Förutom en inblick i några intressanta analysmodeller fick deltagarna utbyta erfarenheter med varandra kring hur verksamhetsanalyser kan användas som ett återkommande verktyg i förbättringsarbetet. 

Tack till alla som deltog!

Ytterligare en prisad masteruppsats från Propia. Emmas & Cecilias examensarbete tilldelas pris!

13-feb-2020

Emma Bergs och Cecilia Josefssons examensarbete ”Enabling digital transformation – a dynamic capabilities approach” har prisats två gånger om. De har tilldelats Christer Giléns stipendium för bästa masteruppsats inom området Ekonomisk styrning, organisation och innovation vid Linköpings universitet. De har dessutom vunnit tredje pris av 94 tävlande i Vinnovas och ESBRIs uppsatstävling Nytt&Nyttigt som är en uppsatstävling på temat innovation, kommersialisering och nyttiggörande.

Vi säger stort grattis till Emma och Cecilia för en innovativ och väl genomförd masteruppsats, se på motiveringarna nedan. Fantastiskt!

Motivering till vinnandet av Christer Giléns stipendium 2019:
”Emma och Cecilia har kombinerat de två forskningsfälten dynamiska förmågor och digitala förändringsprocesser. De har identifierat faktorer som är kritiska för att åstadkomma digital transformation, för att sedan översätta vad dessa innebär i termer av de tre aspekter som ofta används för att bryta ner dynamiska förmågor: sense, seize och reconfigure. Detta har resulterat i en lista över konkreta aktiviteter som tillsammans bidrar till digital transformation. Genom att använda aktiviteterna som en checklista för att utvärdera sin egen verksamhet kan företag identifiera vilka områden de behöver utveckla för att bli mer digitaliserade.”

Motivering till tredje pris i Nytt&Nyttigt 2018–2019:
”Detta bidrag har ett mycket relevant ämnesval, nämligen hur företag kan hantera digitalisering på ett framgångsrikt sätt. Författarna fokuserar på dynamiska förmågor och digital transformation, vilket få tidigare studier har gjort. Teori och empiri varvas på ett elegant sätt och studien har resulterat i ett generaliserbart ramverk som kan användas av företag i digitaliseringsprocesser. Upplägget är genomtänkt och uppsatsen vinner tredje pris i Nytt&Nyttigt 2018–2019.”

Motivering Christer Giléns stipendium Motivering Nytt&Nyttigt Läs examensarbetet

Propia föreläste om strategiska satsningar för framtidens hållbara affärsmodeller

31-jan-2020

Som vi tidigare berättat har Propia stärkt kompetensen inom affärsutveckling, affärsmodellering och prissättning i vår konsult, Stefan Jansson. 

Stefan hade nöjet att i slutet av januari föreläsa för studenter på Linköpings universitet om affärsekologi, affärsmodeller, prismodeller och hur företag kan integrera hållbarhet för ekonomisk-, social- och miljömässig framgång. Studenterna gavs inledningsvis en teoretisk grund i affärsmodellering, hållbara affärsmodeller samt viktiga steg i transformeringsresan. Därefter gavs praktiska exempel på strategiska satsningar där företag transformerar affärsmodellen för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Propia tackar för förtroendet!

Varmt välkommen att höra av er om ni vill diskutera hur ni kan utveckla era affärs- och prismodeller för ökad framgång.

Uppstart för ännu ett intressant examensarbete

29-jan-2020

  

​​​Vi välkomnar våra nya exjobbare Carl Magnusson och Eskil Nordlund till oss!

Temat för examensarbetet är Digitala verktyg för analys och förbättring, d.v.s verktyg och strukturerade arbetssätt för att kunna analysera data, inte bara visualisera dem. Det här bygger vidare på den kunskap som skapats i våra föregående examensarbeten som alla haft teman relaterade till hur vi i förbättringsarbetet på bästa sätt kan dra nytta av den allt snabbare digitaliseringen. Ett ämne som ligger helt rätt i tiden.

Vi önskar våra exjobbare ett stort lycka till och ser fram emot ännu ett fruktsamt samarbete med LiU!

Madelene Bolling ny vd för Propia AB

23-jan-2020

Madelene som tidigare varit konsultchef på Propia har vid årsskiftet tagit över rollen som vd. Vår tidigare vd Lars-Göran Gustafsson kommer att fortsätta i bolaget som senior rådgivare till våra kunder och som styrelseordförande med fokus på Propias strategiska utveckling. 

Det känns bra att få en lite friare roll och fortsatt ha förmånen att arbeta med Propias alla fantastiska medarbetare, samarbetspartners och kunder.” säger Lars-Göran.

Madelene ser fram emot sin nya roll. ”Vi är inne i en spännande utvecklingsfas med nyetableringar i både Karlstad och Göteborg samtidigt som vi gör stora satsningar på att utveckla vårt erbjudande. Jag ser fram emot att tillsammans med alla Propianer och våra kunder utveckla Propia ytterligare, samtidigt som vi bevarar den fina kultur som byggts upp under våra 25 år i branschen.” 

Propia är medarrangör av Kvalitetsdagen 2020

10-jan-2020

Kvalitetsdagen är en återkommande konferens som organiseras av Avdelningen för logistik- och kvalitetsutveckling vid Linköpings universitet och riktar sig till aktiva inom näringsliv, offentliga organisationer och akademi. Dagen arrangeras i samarbete med Propia och Svenska Förbundet för Kvalitet.

Temat för årets konferens är Utveckling för framgång. Jobbar du med kvalitet- och verksamhetsutveckling i någon form och vill veta mer om hur andra organisationer gör för att lyckas? Markera i så fall 31 mars i kalendern. Då kommer vi behandla hur vi genom kvalitets- och verksamhetsutveckling kan skapa framgångsrika verksamheter.

Dagen kommer innehålla innovativa föredrag, interaktiva workshops och mingel och vårt mål är att du som besökare ska få inspiration och verktyg för din framtida kvalitets- och verksamhetsutveckling!

Mer information om Kvalitetsdagen 2020 finner du via knappen nedan.

Varmt välkomna önskar vi på Propia!

Läs mer om Kvalitetsdagen här

God Jul & Gott Nytt År!

19-dec-2019

Vi på Propia vill tacka för det gångna året och önska dig en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!
Efter lite julledighet ser vi fram emot 2020 och ett fortsatt gott samarbete!

I år har vi valt att skänka julklappspengen till föreningen From One To Another och deras viktiga arbete för flickors möjlighet till utbildning. 
From One To Another är en ideell, icke-vinstdrivande förening. Föreningens syfte är att ge ekonomiskt stöd till utbildning för flickor i Kenya. De samarbetar med mottagande organisationer på plats i Kenya.

Vill du läsa mer om deras arbete kan du klicka på knappen nedan.

From One To Another

Artikel om hur man får snabbare hållbarhetsarbete med kvalitetsmetoder

02-dec-2019

Peter Cronemyr, senior processledningskonsult på Propia och docent i Kvalitetsutveckling på Linköpings universitet, och Maria Huge-Brodin, professor i Miljölogistik på LiU, har presenterat en artikel om hur man kan få fler och bättre miljöinitiativ inom godstransportsektorn med hjälp av en utökad variant av QFD, Quality Function Deployment – ett välkänt verktyg inom Kvalitetsutveckling. Artikeln presenterades på 22:a årgången av konferensen QMOD – Quality Management and Organisational Development, som i år gick av stapeln i Krakow, Polen. Den nya modellen kallas Green Karma, eller Miljökontot på svenska.

Vill du läsa artikeln gratis? Klicka då på knappen nedan och skicka iväg meddelandet.

Få artikeln gratis

Ett exempel på Propias täta koppling till akademin

29-nov-2019

Våra konsulter Johan Hall och Martin Ericsson anlitades förra veckan av Linköpings Universitet för att undervisa inom processledning. Ett trettiotal studenter fick både teoretiska och praktiska kunskaper i den metodik som Propia till vardags använder för att kartlägga effektiva och ändamålsenliga processer, en metodik som från början bygger på forskning från just LiU. Vi tackar för förtroendet!

Spännande möten, intresse för processmognad och pingviner på vift – så sammanfattar vi tre intensiva och innehållsrika dagar på Kvalitetsmässan

26-nov-2019

Den 12–14 november deltog vi på Kvalitetsmässan i Göteborg. Vi fick möjlighet att träffa många besökare och andra utställare för intressanta diskussioner och samtal. Vi hade även förmånen att delta vid SIQs seminarium ”Ökad processmognad och större kundvärde” där våra konsulter John Johansson och Maria Viidas (tidigare senior projektledare SIQ) fick möjlighet att redovisa för lite bakgrund på temat och tillsammans med representanter från flera kommuner svara ’ja’ på frågan om det går att mäta processmognad. 

Tack till alla er som tog sig tid att besöka vår monter. På återseende!

Vi välkomnar Stefan Jansson till Propia!

25-nov-2019

Från den 1 oktober utökade Propia konsultstyrkan med Stefan Jansson, en hemvändare efter 12 års frånvaro från bolaget. Stefan har spenderat sin tid i en global industrikoncern där han under åren som projektledare och senare kommersiellt produktansvarig byggt en djup erfarenhet och förståelse för vad som bygger framgång, både inom intern verksamhetsutveckling såväl som extern affärsutveckling.   

Varmt välkommen Stefan! 

Vi på Propia

Kom och besök oss på Kvalitetsmässan!

13-nov-2019

Full fart i vår monter på Kvalitetsmässan!

Många trevliga möten och intressanta diskussioner med både nya och äldre bekantskaper på Kvalitetsmässan.

Vi är på plats i morgon också, välkommen till monter B07:05!

Studentmingel på Propia – Hur är en Propian?

23-okt-2019

I förra veckan bjöd vi på Propia in studenter från Linköpings universitet till vårt kontor i Norrköping för en mingelkväll. Under kvällen berättade vi om Propia och hur det är att arbeta hos oss, och vi på Propia är mycket glada över att ha fått umgås med framtidens talanger!
Förutom god mat och dryck fick studenterna även beskriva sin uppfattning om hur det är att vara konsult hos oss. Till sin hjälp hade de en genomgång av hur man kommunicerar optimalt i tal och skrift som Propias Thomas Claudelin höll i. Med hjälp av mingel och lite pyssel fick vi på Propia sen ta del av väldigt fina beskrivningar från studenterna!
Tack till alla studenter för en väldigt givande och rolig kväll!

Propia deltar på Kvalitetsmässan i Göteborg!

17-okt-2019

Kvalitetsmässan den 12-14 november på Svenska Mässan i Göteborg är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling - och Propia finns med som utställare. Vi hoppas att få möta dig i vår monter B07:05 för att diskutera och inspireras av frågor som rör förbättringsarbete och verksamhetsutveckling. Är du intresserad av att boka ett möte med oss under mässdagarna så är det bara att du hör av dig så ordnar vi såklart det. 
 

Läs mer om Kvalitetsmässan

Digitala tvillingar - framtiden för att förstå och simulera förändringar i organisationen

11-okt-2019

Igår på Excellent Mornings® hade vi Dr. John Gøtze från QualiWare på besök som hade en inspirerande föreläsning om digitala tvillingar. En digital tvilling är en virtuell representation av något fysiskt - en organisation, en process eller en produkt. Den digitala tvillingen kan generera realtidsdata som kan användas för att simulera, validera och optimera samt för att testa olika scenarier inför förändringar, innan det appliceras på den fysiska delen av verksamheten. John visade på en mängd praktiska tillämpningar och de efterföljande diskussionerna bekräftade att detta är ett utvecklingssteg som inte ligger i en framtid allt för långt borta för åhörarnas organisationer. 

Vi vill tacka Dr. John Gøtze samt alla som närvarade!

Läs mer om våra frukostseminarium
Läs mer om digitala tvillingar

Studentmingel på Propia

23-sep-2019

Även i år bjuder vi in studenter på Linköpings universitet till en mingelkväll på vårt kontor i Norrköping. Vi ses den 17 oktober för att äta god mat ihop, prata om hur det är att vara managementkonsult på Propia och även för att gå igenom ett av konsultens viktigaste verktyg tillsammans - effektiv storytelling. 

Läs mer i vår inbjudan och skicka in din anmälan redan idag. Vi ser fram emot att träffa dig!

Inbjudan och anmälan

Propia deltar på arbetsmarknadsmässan TEAM 2019

06-sep-2019

Är du student på Linköpings universitet? Missa då inte att besöka Propias monter när vi besöker arbetsmarknadsmässan TEAM tisdagen den 24 september!

Vi vill gärna träffa dig för att berätta mer om konsultlivet på Propia och om hur utvecklande och framförallt kul det är att jobba hos oss. Vi kommer även att berätta om den mingelafton för studenter som vi kommer anordna hos oss under hösten.

Är du intresserad av Six Sigma och ska skriva examensarbete under våren? I vår monter kan du även få information om årets examensarbete med temat digitala verktyg för analys och förbättring som du kan skriva hos oss under våren 2020. 

Vi ser fram emot att träffa dig!

Hitta din karriär
Examensarbete 2020

Välkomna Maria och Victor!

26-aug-2019

Propia utökar konsultstyrkan ytterligare med Maria Viidas och Victor Hellström.  

Maria har mångårig erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete främst inom offentlig sektor. Maria kommer närmast från SIQ-Institutet för kvalitetsutveckling där hon bland annat ansvarade för utbildningsverksamheten. Maria är baserad i Göteborg och kommer stärka Propias närvaro på västkusten.  Maria kommer under hösten fortsatt vara ansvarig för kommunnätverket på SIQ.​​​

Victor har en internationell master inom Industrial Engineering and Management från Linköpings universitet. Under våren gjorde Victor sitt examensarbete inom kvalitetsstyrning vid produktion av solceller. Victor har även grönt bälte i Six Sigma genom sin universitetsutbildning.

Varmt välkomna Maria och Victor! 

Mer om kommunnätverket på SIQ

Almedalen 2019

08-jul-2019

Förra veckan innebar spännande dagar i Almedalen med många intressanta möten. Dagarna genomsyrades av fokus på hållbarhet och samverkan ur flera perspektiv.
Vi riktar ett extra stort tack till vår samarbetspartner SIQ för flera givande seminarium och insikter om hållbar framgång!

Glad Sommar!

20-jun-2019

Vi på Propia önskar er alla en riktigt lång och skön sommar!

Grattis Emma och Cecilia! Våra två eminenta exjobbare har nu ett godkänt och prisnominerat exjobb.

12-jun-2019

Vi säger grattis och bra jobbat till våra exjobbare Emma och Cecilia som nu är godkända med sitt examensarbete vid Linköpings universitet. Temat för årets exjobb var "Dynamisk digital förmåga" och valet föll på att koppla uppdraget med att bygga in en dynamisk digital förmåga i verksamheter. Det innebär i korthet att utveckla rutiner för kontinuerlig förändring, och i detta fall konkretisera vilka förutsättningar som behöver finnas på plats i en verksamhet för digital transformation. En högst aktuell utmaning som många företag står inför idag.

Emma och Cecilia är nu färdiga civilingenjörer med inriktning Industriell ekonomi efter genomfört exjobb hos Propia under våren 2019. Examensarbetet kommer inom kort att publiceras i sin helhet under Genomförda examensarbeten.

Propia önskar stort Lycka till med era framtida karriärer!

Läs mer om Emma och Cecilias arbete 
Vill du skriva exjobb hos oss?

Dynamisk digital förmåga och process mining - framtiden för några, nutid för andra

31-maj-2019

Den digitala transformationen av vårt samhälle ställer nya krav på organisationer att vara anpassbara. Under denna Excellent Mornings® fick vi ta del av både ett teoretiskt ramverk för dynamisk digital förmåga och inspiration från ett verkligt case inom process mining. 

Morgonen inleddes med att Emma Berg och Cecilia Josefsson presenterade sitt ramverk som konkretiserar ett företags behov av dynamisk digital förmåga. Att ha en dynamisk digital förmåga är en framgångsfaktor för att lyckas med digital transformation. Det nyframtagna ramverket vägleder i vilka faktorer organisationer bör arbeta med för att lyckas med utvecklandet av en dynamisk digital förmåga. Genom att använda ramverket kan företag få en överblick över vilka faktorer som behöver utvecklas för att hantera den digitala transformationen. Ramverket är resultatet av det mycket väl genomförda examensarbetet som Emma Berg och Cecilia Josefsson gjort hos Propia under våren 2019. 

Morgonens andra del hölls av Cecilia Anneroth från Ericsson och behandlade deras erfarenheter från arbetet med digital transformation med fokus på process mining, vilket är ett viktigt verktyg för ökad automation. Ericsson har främst arbetat med process mining för att förstå och effektivisera processer och minska ledtider.  

Stort tack till alla som närvarade och tack till morgonens talare!

Läs mer om våra frukostseminarium  
Kontakta oss för mer information om ramverket

Anmälan öppen: Frukostseminarium på temat digital förmåga och process mining

17-maj-2019

Varmt välkommen till frukostseminarium den 22 maj i Linköping! Vid denna Excellent Mornings® blandas rykande färsk teori från Linköpings universitet med praktisk erfarenhet från Ericsson för att belysa det högaktuella och ibland svårbegripliga ämnet digital transformation.

Läs mer och anmäl dig här 

Glad påsk önskar vi på Propia!

18-april-2019

Vi önskar er alla en glad, varm och solig påsk.

Vi vill också passa på att tipsa om kommande Excellent Mornings® på temat digital förmåga och process mining - viktiga komponenter i digital transformation.
Välkomna på frukostseminarium 22/5.

Läs mer och anmäl dig här 

Senaste forskningen om framtidens kompetens för en effektiv kvalitets- och verksamhetsutveckling

13-mar-2019

Vikten av att säkerställa rätt kompetens för en effektiv kvalitets- och verksamhetsutveckling i en allt mer digitaliserad verklighet. Det var temat då ett 40-tal personer mötte upp för Excellent Mornings och fick höra Jason Martin och Mattias Elg från Linköpings Universitet berätta om sin senaste forskning kring det högaktuella ämnet.  
 
Att planera för rätt kompetens och säkerställa att verksamheter utvecklas för att möta kunders behov och önskemål är av yttersta vikt för att följa med i marknadens utveckling. Genom att vara medveten om vilka roller som behövs i verksamheten kan man skapa en dynamisk organisation med stor flexibilitet. På det sättet fås ”competence in use”, vilket innebär att man nyttjar kompetens på bästa möjliga sätt. 
 
Digitalisering ställer krav på nya kompetenser och det är något som företag bör ta hänsyn till i sin organisation. Vad som anses vara digitalisering kan se olika ut beroende på vem som svarar. Definitionen får konsekvenser för hur organisationer väljer att planera för och använda sin kompetens. 
 
Stort tack till Jason och Mattias för en inspirerande morgon!

Läs mer om Excellent mornings®
Ta del av presentationen här

Hur är det att skriva exjobb på Propia?

05-mar-2019

Även i år är vi på Propia glada över att ha exjobbare hos oss. Den här gången är det civilingenjörsstudenterna Emma Berg och Cecilia Josefsson som under våren fokuserar på Digital förmåga. Vad handlar egentligen deras examensarbete om? Läs vår intervju med årets exjobbare!

Läs intervjun här

Vi deltar på LARM 2019

05-feb-2019

Vi ser fram emot arbetsmarknadsmässan LARM på Linköpings universitet den 12 februari.

Är du student? Kom och prata jobb och exjobb med oss och ställ alla kluriga frågor om livet som konsult. I vår monter kan du även testa din precisionsförmåga och stresstålighet, och du kan vinna ett pris du aldrig vunnit tidigare!

Vi på Propia

Vi välkomnar Sarah Nordenjack till Propia

28-jan-2019

Under januari har Propia utökat sin konsultstyrka med Sarah Nordenjack. Sarah har stor erfarenhet av förändringsprojekt ur både verksamhets- och systemperspektiv och har drivit ett flertal systemimplementeringar och uppgraderingar. Hon har erfarenhet av projektledning från förstudie/analys till implementering och är van att driva projekt utifrån projektmodellen XLPM.

Varmt välkommen Sarah!

Vi på Propia

God Jul och Gott Nytt år! 

21-dec-2018

Vi på Propia vill tacka alla våra kunder, samarbetspartners och anställda för det gångna året och önska er en God Jul & Gott Nytt År!
​​​​Vi ser fram emot det kommande året med många spännande utmaningar.

Organisationers främsta utmaningar

22-nov-2018

En studie på fem års horisont återgavs på 50 minuter under torsdagens Excellent Mornings. De 40 deltagare lyssnade noga på Michael Westher som beskrev organisationers främsta utmaningar. De tio främsta utmaningarna som lyfts fram är:

1.    Att göra systematiskt kvalitetsarbete till en ledningsfråga
2.    Att förstå våra kunder och intressenters behov och förväntningar
3.    Att utnyttja den digitala utvecklingen för att förbättra verksamheten
4.    Att bygga långsiktiga relationer med kunder och intressenter
5.    Att göra systematiskt kvalitetsarbete till en strategisk ägarfråga
6.    Att rekrytera medarbetare med relevant kompetens
7.    Att göra kunder och intressenter delaktiga i vårt förbättringsarbete
8.    Att ställa om verksamheten mot en mer ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbar utveckling
9.    Att utveckla affärsmodeller som stödjer nya kundbehov
10.  Att utforma robusta processer som samtidigt är förändringsvänliga

Läs om mer om alla utmaningarna här:

Länk till SIQ om rapporten
Kontakta SIQ för att få veta mer

Vi på Propia tackar för en givande morgon med många goda möten. På återseende!

VI VÄLKOMNAR ANNA JONSSON SOM NY KONSULT PÅ PROPIA

05-nov-2018

Från 29 oktober har Propia utökat sin styrka ytterligare genom Anna Jonsson. Anna har en bakgrund som projektledare och har tidigare arbetat på Siemens Industrial Turbomachinery. Anna har en civilingenjörsexamen från Industriell Ekonomi i Linköping. Vi ser fram emot att ha med dig i kunduppdrag såväl som interna utvecklingsprojekt.

Varmt välkommen Anna!

Vi på Propia

Vi söker managementkonsulter!

30-okt-2018

Är du intresserad av processledning och verksamhetsutveckling och har några års erfarenhet efter din examen? Är du bra på att skapa ett kreativt klimat och tillsammans med andra hitta lösningarna för långsiktigt hållbara verksamheter? Då har vi jobbet för dig.

Läs mer i vår annons och skicka in din ansökan redan idag.

Läs annonsen här

HUR ÄR FRAMTIDENS DRÖMARBETSPLATS? STUDENTERNA TÄNKER KLOKA TANKAR

26-okt-2018

I förra veckan besökte ett 15-tal studenter Propias kontor för en mingelkväll. Förutom god mat och trevliga samtal så fick studenterna inblick i livet som Propian och Propias värderingar. Även nästa års examensarbete och kommande aktiviteter hos Propia presenterades.

Vi på Propia vill bli landets bästa arbetsgivare för konsulter. Ett huvudtema för kvällen var därför att ta del av studenternas inspel kring hur en framtida drömarbetsplats är. Vilka värderingar råder? Vad doftar det? Vad hörs? Studenterna fick utmaningen att presentera sina tankar på ett kreativt sätt, och vi på Propia blev imponerade över alla kloka tankar.

Examensarbete 2019

STUDENTMINGEL PÅ PROPIA!

27-sep-2018

Den 18 oktober bjuder vi på Propia in studenter till en mingelkväll på vårt kontor i Norrköping. Under kvällen kommer vi bland annat att berätta om hur det är att vara konsult på Propia, äta god mat ihop och mingla med varandra. Läs mer i vår inbjudan och skicka in din anmälan redan idag!

Vi hoppas att vi ses den 18 oktober!

Anmäl dig här

Propia deltar på TEAM-dagarna

17-sep-2018

Är du student på Linköpings universitet? Missa då inte att besöka Propias monter under tisdagen den 25 september när vi besöker arbetsmarknadsmässan TEAM. Vi vill gärna träffa dig för att berätta mer om hur utvecklande, utmanande och framförallt kul det är att jobba som konsult på Propia.

Är det snart dags att skriva examensarbete? Vi berättar gärna mer om det intressanta och högaktuella examensarbetet som du kan skriva hos oss under våren 2019 och även om den kommande mingelaftonen hos oss.

Vi ser fram emot att träffa dig!

STUDENTER & NYUTEXAMINERADE
Exjobb 2019
Hitta din karriär

VI VÄLKOMNAR MARCUS SOM NY KONSULT PÅ PROPIA!

12-sep-2018

Från 1 september har vårt team stärkts upp ytterligare genom Marcus Pettersson.

Marcus har en systemvetarbakgrund och har tidigare jobbat på ATRON Systems Sweden som system- och lösningsarkitekt för biljetterings- och betalsystem inom kollektivtrafiken. 

Vi ser fram emot att ha med dig i kunduppdrag såväl som interna utvecklingsprojekt.

Varmt välkommen Marcus!

Maja och Daniel tar sitt examensarbete till nästa nivå

04-sep-2018

Propias ex-jobbare Maja Truedsson och Daniel Sehlin har tillsammans med Peter Cronemyr gästat konferensen QMOD (Quality Management Organisational Development) i Wales för att presentera sin artikel ”A Conceptual Cooperative Model Designed for Processes, Digitalisation and Innovation”.

Maja och Daniel berättar:
Nu är det snart två månader sedan vi avslutade våra studier på Linköpings universitet, men arbetet med examensarbetet tog inte slut där. Vi fick möjligheten att åka till QMOD (Quality Management Organisational Development) i Wales för att presentera examensarbetet. QMOD är en konferens inom Kvalitetsteknik som samlar forskare från hela världen och där kunskap, erfarenhet och forskning inom kvalitetsteknik i olika områden utbyts. Årets tema var ”The Quality Management - Where are we going?” Under tre dagar med ett fullspäckat schema har vi fått lyssna på olika föreläsningar från forskningsprojekt, framtida utmaningar inom kvalitetsteknik och sist men inte minst möjligheten att presentera vårt examensarbete och tillhörande artikel. 

Gå till artikel
Läs mer om QMOD

Vi välkomnar Andreas som ny konsult på Propia!

01-aug-2018

Välkommen Andreas! 

På Propia är vi extra glada över att påbörja höstens arbete med Andreas Rosell som ny konsult.
Under våren skrev Andreas sitt examensarbete hos oss som en del i sin internationella master inom Industrial Engineering and Management på Linköpings universitet.

Andreas är i full gång och har redan levererat sitt första kunduppdrag, vi ser nu fram emot att följa utvecklingen.   

Varmt välkommen!

Inspirerande dagar i Almedalen

19-jul-2018

Årets Almedalsveckan bjöd som vanligt på en mängd intressanta möten och inspirerande föredrag. Visst var det lite extra fokus på politiken i år, men det fanns gott om möjligheter att förkovra sig i andra ämnen för den som ville. 

Vi kan konstatera att digitalisering inte helt oväntat även i år var en het potatis, dock verkar det nu som att många organisationer har börjat förstå vad det innebär för dem och hur de ska förhålla sig till begreppet. En fras som hördes från mången scen kring Visbys gator var "Digitalisering är ju egentligen bara ett nytt ord för det förbättringsarbete vi gjort sedan den industriella revolutionen". Förhoppningsvis lugnande ord för er som just kommit tillbaka från semestern och ska ta tag i era digitaliseringsutmaningar: Det ordnar sig, vi har gjort det förr! 

Och till er som kanske just klivit på semestern:  Simma lugnt och drick mycket vatten i värmen, så syns vi om några veckor igen!

Glad Sommar!

29-jun-2018

Vi på Propia önskar er en glad sommar!

Propias Louise Sandén styrelseledamot i Sveriges Managementkonsulter

18-jun-2018

Sveriges Managementkonsulter är en branschorganisation som företräder managementkonsultföretagen och dess konsulter samt bidrar till utvecklingen av branschen. I april blev Propias konsult Louise Sandén invald i styrelsen som ordinarie ledamot.

"Jag ser fram emot att få arbeta med strategiska frågor för managementkonsultbranschen och utveckla denna vidare tillsammans med övriga i styrelsen, medlemmarna och samarbetspartner. Genom mitt uppdrag vill jag dela min syn på vad managementkonsultrollen innebär för den yngre generationen och blicka in mot framtidens managementkonsultroll."​​​​

Sveriges managementkonsulter bildades för 50 år sedan och har visionen att vara det naturliga valet av branschorganisation för alla managementkonsultföretag i Sverige.

Läs mer om SMK

Vilka framgångsfaktorer kännetecknar dagens ledande organisationer? Mats Deleryd om SIQ Managementmodell på Propias frukostseminarium

25-maj-2018

Mats Deleryd, VD SIQ, berättade under Excellent Mornings hos oss i Norrköping om SIQ Managementmodell. Modellen baseras på framgångsfaktorer som kännetecknar ledande organisationer och bygger på att samverka med kunder och intressenter, leda för hållbarhet och etablera en kultur för ständiga förbättringar och innovationer där man involverar motiverade medarbetare.

Under morgonen diskuterades delvis hållbarhetsbegreppet och att det har en relativt stor plats i ledningsmodellen. Det skedde även dialog kring huruvida det kan vara så att många av dagens organisationer är föråldrade och att vi i framtiden kommer se tillbaka på dagens samhälle som den tid då vi gjorde snabba tekniska framsteg men att de flesta företag inte kunde hantera det organisatoriskt.

Frukostseminariumet drog närmare 40 deltagare som fick tillfälle att dela erfarenheter och knyta nya kontaker.

Tack till Mats och alla som lyssnade och bidrog till en givande morgon!

Mer om SIQ Managementmodell
Ladda hem SIQ managementmodell och handbok

En händelserik vecka då Propia bland annat gästat både SFK och PMI i Göteborg

27-apr-2018

Vi tackar för en god respons och många givande diskussioner!
I samarbete med SFK Väst höll Propias Louise Sandén och Johanna Fransson en workshop under titeln ”Alla goda ting är tre”. Under workshopen blandades praktiska övningar med teori om strategiutveckling, processledning och målnedbrytning med utgångspunkt i Propias modeller.

Under torsdagen höll Propias Johan Hall och John Johansson ett seminarium för PMI Väst med titeln ”Att prioritera projekt med japansk produktutvecklingsmetodik”. Där diskuterades hur man hanterar en projektportfölj och deltagarna fick under workshopen anta utmaningen att applicera Propias prioriteringsmodell för att kunna prioritera och välja ut ett utvecklingsprojekt. Bra jobbat!

Läs mer om våra modeller
Kommande event

Att prioritera utvecklingsprojekt med japansk produktutvecklingsmetodik, Propia gästar PMI i Göteborg

23-apr-2018

Att prioritera projekt med japansk produktutvecklingsmetodik, Propia på besök hos PMI 26:e April
Vid detta tillfälle blir ni guidade av Johan Hall och John Johansson från Propia genom en metodik, inspirerad av japansk produktutvecklingsmetodik, som används för att prioritera projekt.

Läs mer om våra modeller

Alla goda ting är tre, Propia i samarbete med SFK i Göteborg

23-Apr-2018

 

Alla goda ting är tre – Propia i samarbete med SFK onsdag 25:e april
Propias Louise Sanden och Johanna Fransson kommer att hålla en workshop i samarbete med SFK (Svenska förbundet för kvalitet). 
Under workshopen presenteras vikten av att knyta ihop företagets övergripande strategi med processledningsarbetet och mätningar. Genom praktiska övningar varvat med teori och exempel från verkligheten guidas du genom dagen.

Läs mer om våra modeller

Grattis Peter Cronemyr, från och med nu docent i processledning!

20-apr-2018

 

Vi på Propia är mycket stolta över Peters bedrifter. Peters svar på frågan om vad hans forskning handlar om lyder:

”För att uppnå kortsiktiga och långsiktiga mål behöver de flesta organisationer utvecklas. Det görs antingen på ett planerat sätt eller genom att man anpassar sig efter nya förutsättningar. Oftast gör man båda – planera och parera – båda behövs men ofta ligger fokus på att parera vilket är reaktivt och man eftersträvar då ett mer proaktivt förhållningssätt. Ett sådant sätt är processledning – att arbeta med processer. 
I och med dagens och framtidens digitalisering av processer och verksamhet blir det nu lättare än tidigare att mäta och styra verksamhetens processer för att uppnå strategiska mål. 

Inom många organisationer utförs processledningsaktiviteter ofta utan samordning och kan då leda till interna konflikter, suboptimering eller ”inga resultat”. Vår forskning visar att göra rätt saker i rätt ordning, med en deltagande och engagerad ledning, leder till bättre kundnöjdhet, medarbetartillfredsställelse och lönsamhet.”

Grattis Peter!
Rock on!

Propias samarbete med akademin

Välkomen till frukostseminarium med SIQ:s VD Mats Deleryd!

12-apr-2018

 

Propia är sedan årsskiftet samarbetspartner med SIQ (Swedish Institute for Quality). Den 17 maj välkomnar vi dig till Excellent Mornings® där Mats Deleryd, VD SIQ, berättar om SIQ:s arbete med fokus på SIQ Managementmodell – en ledningsmodell för att leda i en snabbt föränderlig värld.  

Mer information och anmälan

Alla goda ting är tre! - Propia på Kvalitetsmagasinet Live

28-Mar-2018

 

I förra veckan deltog Propia på Kvalitetsmagasinet Live, en konferens inom kvalitet och verksamhetsutveckling. Konferensen pågick i två dagar och under en av dagarna ledde Johanna Fransson, Louise Sandén och Thomas Claudelin en workshop kring strategi, process och mätningar. Alla goda ting är tre kallades workshopen och under den gick Propia genom hur strategi, process och mätning ska hänga ihop för att få ut verksamhetens fulla potential.

Förutom teori och exempel från verkligheten utgjordes workshopen till stor del av flertalet praktiska övningar som syftade till att exemplifiera varför strategi, process och mätning bör hänga ihop.

Propia vill rikta ett stort tack till de deltagare som närvarade under workshopen och gjorde dagen till ett väldigt lyckat event. Tack för ert engagemang och intressanta frågeställningar som ni lyfte under dagen! Vi hoppas att vi ses snart igen!
 

Glad påsk!

27-mar-2018

 

Vi på Propia hoppas ni får en skön påskledighet!

 

 

Hur är det att skriva exjobb på Propia? Andreas och Ludvig berättar!

19-mar-2018

 

Andreas Rosell och Ludvig Salomonsson är det andra exjobbsparet som Propia har fått äran att arbeta med under våren. De båda läser en internationell master inom Industrial Engineering and Management på Linköpings universitet och nedan delar de med sig av sina tankar kring deras exjobb och hur det är att vara exjobbare hos Propia. 

Första kontakten med Propia skedde under TEAM-dagarna på Linköpings universitet. Det som lockade oss till Propia var bland annat examensarbetets innehåll - Att få göra sitt examensarbete inom digitalisering känns verkligen inspirerande och ligger rätt i tiden. 

Vårt examensarbete innefattar att skapa ett ramverk för att identifiera digitaliserbara lösningar för ett företag. Metoden ska även ge indikationer på vilka processer som ger störst nytta att digitalisera utifrån ett företags strategiska mål. 

Uppgiften känns utmanande och spännande. Första tiden läste vi in oss på ämnet och besökte även de fallföretag som vi har till vår hjälp i studien. Nu har vi påbörjat att formulera den metod som vårt examensarbete ska leda fram till.  

Redan från start fick vi ett mycket varm välkomnade av Propia. Det känns som vi är en del av företaget och stämningen i företaget är familjär, man månar om sina anställda genom olika aktiviteter på och utanför arbetstid.

Nu ser vi fram emot det fortsatta examensarbetet och att ta examen till sommaren!

Hur är det att skriva exjobb på Propia? Maja och Daniel berättar!

09-mar-2018

 

Denna vår är Propia glada över att ha två exjobbspar. Ett av dem är Maja Truedsson och Daniel Sehlin som läser en internationell master inom Industrial Engineering and Management på Linköpings universitet. Vad handlar deras exjobb om och hur är det att skriva exjobb på Propia? Det berättar Maja och Daniel om nedan.

Vi fick upp ögonen för Propia för en längre tid sedan tack vare ett tips från en gemensam vän. När det väl var dags att söka examensarbete såg vi att Propia erbjöd exjobb och de blev snabbt vårt förstahandsval. Första mötet var under TEAM-dagarna på Linköpings universitet under hösten 2017 och där började resan. Tiden går fort när man har roligt och just nu är vi inne på vår åttonde vecka på Propia. I exjobbet arbetar vi med att skapa en samverkansmodell för att affärsutveckla och effektivisera med hjälp av en extern innovationspartner med fokus på digitalisering. Ämnet inom exjobbet är utmanade, spännande och väldigt aktuellt. Utmaningen är att få ihop kopplingen mellan processer med innehållande struktur, kreativitet i form av innovation och ny teknik samt kunskap inom digitalisering, där alla dessa är centrala områden i samverkansmodellen. Samtidigt bidrar denna utmaning till att exjobbet är roligt att genomföra! Vi trivs väldigt bra på Propia som har tagit väl hand om oss. Vi har alltid känt oss väldigt välkomna och har blivit en del av företaget. Nu är vi motiverade till vad som händer härnäst och ser fram emot kommande händelserika veckor! 

Propia leder workshop på konferens inom Kvalitet och verksamhetsutveckling

13-feb-2018

 

Den 22 mars leder Propia workshop på Kvalitetsmagasinet Live, en konferens in om Kvalitet och verksamhetsutveckling. Under heldagsworkshopen presenteras vikten av att knyta ihop företagets övergripande strategi med processledningsarbetet och mätningar. Genom praktiska övningar varvat med teori och exempel från verkligheten guidar Propias konsulter deltagarna genom dagen.

Läs mer om Kvalitetsmagasinet Live

Två spännande exjobb under våren

19-jan-2018

Vi välkomnar våra fyra exjobbare! Andreas Rosell, Ludvig Salomonsson, Daniel Sehlin och Maja Truedsson kommer under våren skriva två exjobb hos oss på Propia. Exjobbens behandlar frågställningar i gränslandet av affärsutveckling, innovation och digitalisering. Vi ser fram emot exjobbets resultat och det ska bli intressant att följa er under våren!

God Jul och Gott Nytt År!

22-dec-2017

 

Ett fantastiskt 2017 börjar lida mot sitt slut och vi på Propia vill därför önska er alla en riktig god jul och ett gott nytt år! 
Efter lite julledighet ser vi fram emot 2018 och de nya utmaningar och intressanta samarbeten som det året för med sig!

Kan man mäta kvalitetskultur? Peter berättade hur

20-okt-2017

 

Igår var det dags för Excellent Mornings® i Norrköping! Denna morgon berättade Peter Cronemyr om det uppmärksammade forskningsprojektet inom kvalitetskultur som han varit med och drivit. 

Inom forskningsprojektet har en analysmodell för att mäta kvalitetskultur tagits fram. Peter beskev att man för att visa graden av kvalitetskultur undersöker beteenden, vilka är starkt kopplade till värderingar såsom kundorientering, engagerat ledarskap och ständiga förbättringar. I slutet av presentationen fick åhörarna göra ett snabbtest på deras kvalitetskultur, vilket väckte tankar om nuläge och förbättringsåtgärder.

Tack Peter och alla gäster för en intressant morgon!

Artikel om kvalitetskultur
Hur man mäter kvalitetskultur
Läs rapporten från SQMA här
Läs mer om Excellent Mornings

Tack TEAM, Tack studenter och Tack Liu

6-Okt-2017

 

Tack till alla drivna och positiva studenter för en givande mässa! Vi på Propia summerar TEAM-dagarna och är mycket nöjda med arrangemanget. Vi lanserade Propias examensarbete för våren 2018 i samband med TEAM vilket gav intressanta diskussioner i både monter och kontaktsamtal. Efter att ha tagit tempen på liu-studenterna ser vi fortsatt ljust på framtiden. 

Läs mer om examensarbetet här
Hitta din Karriär

Propia kommer till Linköpings universitet och TEAM-dagarna!

20-sep-2017

 

Onsdagen den 27:e september är Propia på plats på Linköpings universitet för att delta på arbetsmarknadsmässan TEAM. Mässan anordnas av och riktar sig till studenter som studerar till Civilingenjör Industriell ekonomi och Civilekonom.

Vi ser fram emot en givande dag med nya möten!

Hitta din Karriär
Kontakta oss

Vi välkomnar Johanna och Martin

1-sep-2017

  

​​​Från 1:a september stärks vårt team upp ytterligare av Johanna Fransson och Martin Ericsson. 

Johanna har bakgrund som  managementkonsult på Capgemini i Stockholm samt har en civilingenjörsexamen från Linköpings universitet.
Martin är civilingenjör från Luleå universitet och kommer närmast från rollen som kvalitetsingenjör på Saab Aeronautics i Linköping. Han har tidigare även arbetet som kvalitetskonsult.

Vi ser fram emot att ha med er i kunduppdrag såväl som interna utvecklingsprojekt!

Kontakta oss

Glad sommar!

22-Jun-2017

Vi på Propia önskar er en glad sommar med vind i seglen.

Få vind i seglen

Digital mognad - Vad krävs för att nå högre digital mognad?

18-Maj-2017

Under maj genomfördes Propia Excellent Mornings® i Stockholm och Norrköping. Denna gång lyssnades det till våra exjobbare Sandy Sandhu och Jesper Hägg.

Sandy och Jesper påbörjade exjobbet i januari och beräknas vara godkända civilingenjörer 1:a juni. Syftet med examensarbetet är att utveckla en modell för att kartlägga och utvärdera digital mognad. Modellen kan appliceras på en hel organisation lika väl som på en process eller avdelning.

Verktyget gör det möjligt att sätta ord på och bedöma digital mognad i 6 dimensioner. Genom en flerdimensionell utvärdering ges en bild av i vilka områden en organisation eller en process är digitalt mogna och vilka faktorer som behöver utvecklas.

Under presentationen varvades definition av den vetenskapligt framtagna modellen med exempel och erfarenheter utifrån de empiriska studierna samt guidelines och tips för hur man som företag blir mer digitalt mogen.

Ett stort tack till våra gäster och Jesper och Sandy för två inspirerande morgnar!

Upptäck Propias modeller
Kontakta oss
Läs mer om Excellent mornings

Varning för bluffmail!!

16-Maj-2017

Under dagen har bluffmail skickats från sales@propia.se. Öppna inte bilagor i mail som ser suspekta ut. Bilden till vänster visar hur mailet ser ut.

Vi arbetar med att utreda hur detta har kunnat ske. Händelsen är polisanmäld.

Louise hjälper dig hitta rätt i mätetalsdjungeln!

7-Apr-2017

Det finns oändligt många sätt att mäta en verksamhet. Utmaningen i mätandets ädla konst är dock inte avsaknaden av data, utan vad vi väljer att mäta. Louise Sandén, vår specialist i ämnet, ger konkreta tips i det senaste numret av Kvalitetsmagasinet.

Läs artikeln här

Välkommen Maria!

3-Apr-2017

Idag börjar Maria Lindgren hos oss! Efter 28 år som chef i olika befattningar och branscher, både i Sverige och internationellt, har Maria en gedigen erfarenhet av ledningsarbete, analyser av verksamhetens behov och att driva förändringsarbete. Vi ser fram emot att arbeta med dig framöver!

PMI: Få lyckas i sin projekthantering

16-Mar-2017

Rapport från PMI pekar på att få lyckas i sin projekthantering. Känner du igen dig? Vill du veta mer om hur du kan förbättra din projekthantering och kopplingen mellan projekt och strategi?  

 Till artikeln
Kontakta oss
Våra arbetssätt

Välkomna Jesper och Sandy

17-Jan-2017

Det har blivit dags för ett nytt modellutvecklingsexjobb på Propia! Idag gick startskottet för våra exjobbare som ska ta fram en metod för hur man identifierar och prioriterar olika möjligheter för digitalisering i processer.

Jesper Hägg och Sandy Sandhu går sista året på Industriell Ekonomi vid Luleå tekniska universitet och kommer under våren skriva sitt exjobb hos oss. Vi på Propia tycker att det ska bli väldigt spännande och vi ser fram emot att följa deras framdrift under våren. Välkomna!

Är du en blivande Propian?

17-Nov-2016

Vi vill förstärka vår organisation med en medarbetare som i första hand kommer att axla en senior konsultroll inom området ”Supplier Quality Management” hos en av våra viktiga kunder i Östergötland.

Uppdraget innebär bl a att kvalificera, kvalitetssäkra och utveckla leverantörer ur såväl ett process- som ur ett kvalitets- och kostnadsperspektiv. Vi söker dig som har minst några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter i en internationell industriell verksamhet. 

   
Hitta din Karriär

Välkommen Thomas!

2-Nov-2016

Från 1 november har vårt team stärkts upp ytterligare genom Thomas Claudelin.

Thomas är civilingenjör från Linköpings universitet och har under de senaste åtta åren arbetat som managementkonsult på Deloitte i Stockholm.  Vi ser fram emot att ha med honom i vårt interna utvecklingsarbete och i uppdrag hos kund.  

Digitalisering - vad händer i det nätverkande samhället?

27-Okt-2016

Digitaliseringen håller på att förändra samhället i grunden. Vad behöver vi göra för att inta en tätposition i den digitala omställningen? Mikael Anneroth, Expert Society impact of ICT på Ericsson Research, presenterade sin syn på saken på Propias Excellent Mornings i Norrköping.

Torsdagen den 27 oktober var det fullt hus på Norrköpingskontoret när Mikael Anneroth pratade om digitaliseringen i samhället. Under sitt föredrag gav Mikael exempel på digitalisering och dess påverkan i olika sorters branscher, bland annat för infrastruktur, hälso- och sjukvård och gruvindustri.

Utvecklingen går snabbare och snabbare, och enligt Mikael kan vi vara säkra på att den kommer fortsätta i en rasande takt. Vi har gått från att kunna koppla ihop platser till att direkt kopplas ihop individer emellan. Nu kan vi även koppla ihop enheter, vilket resulterat i att det idag finns över 20 miljarder enheter uppkopplade. Detta ställer självklart höga krav på nätverkets prestanda och även mångsidighet med anledning av variationen på enheter och dess användningsområden. 

Vidare beskrev Mikael digitaliseringen som en möjliggörare för hållbarhet både från ett socialt, ekonomiskt och miljöperspektiv. Slutligen, digitaliseringen innebär självklart många möjligheter, men det är även av stor vikt att ta hänsyn till säkerhet och integritet. 

Resan från en analog till digital värd kan ses från många olika synvinklar och genererar många nya lösningar och frågeställningar.  Det var en möjligheternas morgon som visade på digitaliseringens nästintill obegränsade potential. 

Tack Mikael och våra gäster för en intressant morgon som väckte många tankar om dagens och framtidens samhälle!

Läs mer om Excellent mornings

  

Vi ses på Kvalitetsmagasinet Live!

29-Sep-2016

Nästa vecka är det dags för Kvalitetsmagsinet Live. Under konferensen kommer Propias Louise Sandén och Madelene Bolling leda heldagsworkshopen ”Du blir vad du mäter”.

Temat för höstens Kvalitetsmagasinet Live är ”Upp till bevis i kvalitetsarbetet”, och fokuserar på hur man kan mäta, följa upp och kommunicera kvalitetsarbetet så att det blir relevant och engagerande för alla i det dagliga arbetet.

Under dag två leder Louise och Madelene heldagsworkshopen ”Du blir vad du mäter”. Konferensdeltagarna kommer genom ett fiktivt case använda Analytics for Management, Propias modell för mål- och mätetalsframtagning.

Analytics for Management är modellen som används för att säkerställa att mål och mätetal hänger ihop på samtliga nivåer i verksamheten. Resultatet påvisar kopplingen mellan strategi och process, vilket är avgörande för en lyckad implementering av strategin.

Vill du veta mer om modellen läs vårt senaste white paper: Analytics for Management - Att säkerställa att rätt mätetal används vid beslutsfattande.

Läs mer om AFM här

 

Vi välkomnar Anja och Johan!

31-Aug-2016

Den 1 september börjar Anja Klint Harnesk och Johan Hall på Propia. Anja och Johan tillhör Norrköpingskontoret och kommer direkt stärka upp oss i uppdrag mot kund.

Vi ser fram emot att ha med er i teamet.

Välkomna till Propia!

  

Ny artikel - Kvalitetstänkande inom produktionsberedning

06-Jul-2016

I senaste numret av tidningen Verkstäderna kan man läsa en artikel skriven av Propias Anders Molinder.

Att leverera produkter och tjänster med god kvalitet är idag någonting som tas för givet. Konkurrensen inom de flesta affärsområden är nu för tiden hård och att leverera både i tid och med bra kvalitet är nödvändigt för att en tillverkare skall överleva på lång sikt. För att som tillverkare kunna överleva på lång sikt krävs det att man levererar i tid och med bra kvalitet. Anders Molinder, Teknologie Doktor och konsult hos oss på Propia har i branschtidningen Verkstäderna (2016: 5) beskrivit arbetssätt med produktionsberedning. I artikeln förklaras verktyg för ett strukturerat arbetssätt som säkrar produktkvalitet mot kunden.

Kvalitetstänkande inom produktionsberedning - kritiska kvalitetsfaktorer (CTQ)

Läs artikeln här

Strategic Portfolio Management

01-Jun-2016

Under maj genomfördes Propia Excellent Mornings ® i både Norrköping och Stockholm. Denna gång lyssnades det till våra exjobbare Johan Hall och Patrick Fraenkel.

Johan och Patrick påbörjade exjobbet i januari och med en knapp månad kvar till examen presenterade de sitt resultat. Syftet med examensarbetet är att utveckla en modell för att värdera och prioritera utvecklingsprojekt som verkar för att projektportföljen som helhet ska stödja företagets strategier. 

Inledningsvis beskrevs utmaningar och faktorer som skapar komplexitet i arbetet med en strategisk projektportfölj. Johan och Patrick presenterade därefter modellen för hur man ska arbeta med projektportföljer, en viktig möjliggörare för strategiimplementering. De förklarade parametrar att ta hänsyn till vid val av projekt i en verksamhet, exempelvis projektets genomförbarhet och vilka verksamhetsmål som projektet stödjer. Ännu en viktig faktor är att undersöka kopplingen mellan potentiella projekt och pågående projekt samt avslutade initiativ i verksamheten. Genom att ta hänsyn till parametrarna kan rätt projekt väljas och skapa förutsättningar för att på rätt sätt operationalisera strategin. 

Slutligen visade Johan och Patrick det beslutsverktyg som kan användas vid hanteringen av projekt.  Beslutsverktyget är en viktig möjliggörare för att på ett strukturerat sätt arbeta med projektportföljen och för att säkerställa faktabaserade beslut vid val av projekt i verksamheten. 

Ett stort tack till våra gäster och Johan och Patrick för två inspirerande morgnar!

  

Och vinnarna är... Louise och Tanima!

10-Apr-2016

Utmärkelsen 2015 års bästa examensarbete går till Louise Sandén och Tanima Chowdhury för sitt arbete Analytics for Management.

LiU har sedan 2013 utsett årets bästa exjobb inom Kvalitetsutveckling, från och med i år är även exjobb inom Logistik med och slåss om den hedersamma utmärkelsen. 

Propia annonserade 2014 ett exjobb för att utveckla en modell som säkerställer att mätetal i processerna har en tydlig koppling till företagets strategi. Louise och Tanima fick uppdraget och intog Propia med sin energi och härliga attityd under våren 2015. Resultatet blev en modell som visat sig praktiskt användbar för att på ett pedagogiskt sätt bryta ned en organisations strategi och vision till visualiserade mätetal för effektiv styrning. Modellen är nu en viktig pusselbit i Propias modell- och metodportfölj.

Från strategi till handling var passande nog temat för LiUs Kvalitetsdag som genomfördes 7:e april, då Louise och Tanima fick ta emot utmärkelsen och hålla ett föredrag om sitt arbete.

  

Louise är numer en av Propias värdefulla medarbetare. AFM-modellen tillämpas just nu i ett antal företag och vi kan se att den skapar värde hos våra kunder! Är du intresserad att veta mer så kontakta oss för en presentation.

Kvalitetsmagasinet Live 17 februari 2016

19-Feb-2016

Tidigare i veckan deltog Propia i konferensen Kvalitetsmagasinet Live. 

Temat för dagen var ”Från ord till handling”, där man bland annat behandlade ämnen som utveckling av kvalitetsansvar, ledarskap för förbättringar och verksamhetens anpassningsförmåga. 

Propia var med och ställde ut. I vår monter bjöds det på spännande samtal och intressanta möten.

Vi på Propia tackar arrangörerna för en väl genomförd konferens! 

   

Ytterligare ett modellutvecklingsexjobb på Propia

18-Jan-2016

Stärkta av tidigare succéer drar vi nu igång ett nytt examensarbete på Propia. Denna gång går vi på djupet med hur organisationer kan värdera och välja rätt förbättringsprojekt för genomförande baserat på strategiska mål.

Bakgrunden till exjobbet är att vi ofta stöter på problem med att säkerställa rätt projektmix när projekt lever under lång tid, omvärlden förändras och många vill få just sina behov tillgodosedda. Vi hoppas att resultatet av exjobbet blir en modell som kan komplettera Propias befintliga erbjudande och ytterligare knyta ihop vår strategiprocess med våra andra modeller för att genomföra förbättringsprojekt.

Arbetet kommer att utföras av två studenter från Industriell Ekonomi vid Linköpings Universitet: Patrick Fraenkel och Johan Hall. Vi på Propia tycker att det ska bli väldigt spännande och vi ser fram emot att följa deras framdrift under våren!

För att få en stark praktisk förankring kommer Tekniska verken i Linköping AB att finnas med som partner till exjobbet. Beata Kollberg, Chef Verksamhetsutveckling på Tekniska verken, tycker det är ett intressant samarbete som drar igång och hoppas på spännande upptäckter som kan stärka organisationen. 

Ytterligare organisationer kommer också att medverka i exjobbet på olika sätt, främst för verifiering och test av modellen. Har ni några frågor om exjobbet eller är ni intresserade av att medverka i någon form? Hör gärna av er till Mikael Danielsson.

Propia har flyttat till Kungsholmen!

05-Jan-2016

Det är inte ovanligt att ett nytt år förknippas med nystart och förnyelse. För oss på Propia innebär starten på 2016 bland annat en flytt.

I samband med årsskiftet bytte vi lokaler i Stockholm. Vi flyttade in till IDI Profiling och ser verkligen fram emot att dela kontor med dem! Läs med om IDI Profiling här

Den nya adressen är:
Alströmergatan 45 
112 47 Stockholm

Välkomna att besöka oss på Kungsholmen!

God jul och gott nytt år!

21-Dec-2015

Snart är 2015 till ända och det har varit ett händelserikt år!

Vi på Propia vill tacka er alla för att ni varit med oss det här året, med delade utmaningar, skratt och nya erfarenheter. En händelse som utmärker vårt 2015 är 20-årsjubileet som firades den 1:e oktober (se bildspel). Den energi vi fick från alla den dagen har suttit kvar under hela hösten! Jubileet har präglat många av våra samtal under året, då vi gjort tillbakablickar från 1995 och framåt, men nu är det dags att fokusera på framtiden och 2016 års utmaningar!

Under julledigheten väljer vi dock att vara i nuet, för att njuta och ladda batterierna under helgerna. Se till att göra detsamma, så ses vi nästa år. 

Innovation – där ingen kunde tro att idéer kunde gro

19-Okt-2015

Under torsdagsmorgonen samlades 25 personer i World Trade Center i Stockholm för ännu en av Propias Excellent Mornings®. Denna gång fick deltagarna lyssna till Stefan Jakobsson från Tekniska verken i Linköping.

Tekniska verken i Linköping AB är ett kommunalt bolag som tillhandahåller tjänster inom el, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, energieffektivisering, avfallshantering, bredband och biogas till nästan 300 000 privat- och företagskunder. Det faktum att bolaget är kommunalt styrt hämmar inte ett aktivt innovationsarbete, utan det finns en konstant volym av objekt i Tekniska verkens innovationsportfölj. Under morgonen lärde vi oss hur bolaget trots en liten FoU-budget relativt omsättningen kan arbeta med innovativa lösningar till utmaningar inom deras område.

Stefan berättade hur Tekniska verken i innovationsarbetet strävar efter en balans mellan värdedimensionerna affär-samhälle-miljö. Det presenterades 10 exempel innovationer från Tekniska verken. Dels fick vi reda på mer om de mest lyckade, men Stefan bjöd även på de som inte riktigt gav de resultat man tänkt. Slutligen fick vi ta del av Tekniska verkens 15-åriga innovationsresa där de under åren haft olika fokus och använt innovation i olika syften.

Tack till alla gäster och Stefan Jakobsson för en spännande morgon med innovation i fokus! 

TEAM-dagarna bjöd på nya möten!

15-Okt-2015

I september var våra konsulter John Johansson och Louise Sandén på TEAM-dagarna vid Linköpings Universitet. Mässan anordnades av studenter från I-sektionen (Industriell Ekonomi) och ELIN (Ekonomerna vid Linköpings Universitet) och är en av de största arbetsmarknadsmässorna på Linköpings Universitet.  

Deltagandet på mässan resulterade i spännande möten, där Propia fick kontakt med många studenter som var intresserade av att veta mer om hur det är att arbeta som konsult. Ett stort tack till TEAM-kommittén för ett bra genomförande av mässan. Vi vill även tacka alla intresserade studenter och vår företagsvärd Hanna Klasson för roligt häng i montern!

Ny artikel - Six Sigma

12-Okt-2015

Propias processledningsspecialist, Peter Cronemyr, har fått en artikel om Six Sigma publicerad.

Six Sigma är en databaserad problemlösningmetod som är effektiv att använda för att lösa komplexa återkommande problem. Peter Cronemyr, som även är Lektor vid Logistik- och Kvalitetsutveckling på Linköpings universitet, har skrivit en artikel inom ämnet. I denna förklaras bland annat hur man reducerar oönskad variation för att kunna styra processerna

Artikeln har publicerats i affärsmagasinet Supply Chain Effect (nummer 3/2015) och kan läsas här på sidan 34 och framåt.

Läs artikeln här

Heldagsfirande av Propias 20 år i branschen!

06-Okt-2015

I år fyller Propia 20 år och detta firades 1 oktober i Norrköping. Runt 80 personer var med och deltog i festligheterna.

Dagen inleddes på kontoret med talare, panel och 20-årstårta. Temat var dåtid – nutid – framtid. Först berättades det om historia kring Norrköping och vad som tidigare skett i området runt Propias kontor. Därefter talade Lars-Göran Gustafsson, Propias ägare och medgrundare, om Propias 20 verksamhetsår och dess både med- och motgångar. Slutligen gavs en framkantsspaning mot teknikens användning efterföljd av en panel som diskuterade framtidens möjligheter och utmaningar. Tack till Mille Millnert (Professor LiU), Krister Knuthammar (Passionerad historiker), Anders Jonsson (VD och koncernchef Tekniska verken i Linköping AB), Lena Miranda (VD Mjärdevi Science Park), Thomas Larsson (Managementkonsult och VD IDI Profiling AB), Mineta Galijasevic (Managementkonsult Propia) och Göran Felldin (Styrelseledamot Propia) för att ni bidrog till spännande presentationer och intressanta samtal! 

Seminarium om processledning i komplexa organisationer

01-Sep-2015

Onsdagen den 16:e september 15:00 - 17:00 bjuder Svenska föreningen för kvalitet in till seminarium i Propias lokaler på Västgötegatan 13 C i Norrköping. Vi hoppas givetvis att du kommer!

På Propia arbetar vi ständigt med utveckling av vårt erbjudande, vår kompetens. Ett alldeles förträffligt och givande sätt att utveckla verksamheten är att öppna upp för kloka, kunskapshungriga och nytänkande studenter. På Propia handleder vi regelbundet examensarbeten från Linköpings universitet i ämnen som utvecklar vårt företag.

Under våren har vi haft glädjen att följa och vara bollplank till Jonatan Torstensson som läst Industriell Ekonomi vid Linköpings universitet och som gjort sitt examensarbete på Norrköpings kommun. Syftet med examensarbetet har varit att undersöka vilka möjligheter som finns för att stödja ett processorienterat arbetssätt från den centrala förvaltningen.

Varmt välkommen till ett seminarium om processledning i komplexa organisationer, där presentationen utgår från resultaten av Jonatans examensarbete.

Färdigt examensarbete stärker Propias erbjudande

08-Jun-2015

Efter en vår av hårt slit har nu Propias examensarbetare Louise Sandén och Tanima Chowdhury färdigställt och lagt fram sitt examensarbete ”Analytics for management - en modell som beskriver framtagandet av ett beslutsunderlag där rätt mätetal visualiseras på rätt sätt utifrån en formulerad strategi”

Intressanta möten på Linteks Arbetsmarknadsdagar LARM!

02-Feb-2015

Propia har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med Linköpings universitet, både genom forskningssamarbeten och examensarbeten för studenter på de olika civilingenjörsprogrammen. Samarbetet ger oss väldigt mycket, därför kändes det även självklart att delta på Linteks Arbetsmarknadsdagar LARM. Det kom att bli en väldigt trevlig tillställning med många givande kontakter. Propia representerades av John Johansson och Mineta Galijasevic samt våra exjobbare Louise Sandén och Tanima Chowdhury.

Vi vill tacka LARM-kommittén för en väl genomförd mässa, alla studenter som kom förbi vår monter och pratade med oss samt vår företagsvärd Olle Thorén!

 

Ditt beteende - framgångsfaktor eller fälla? Fullsatt på Excellent Mornings®!

18-Nov-2014

Hela 50 personer tog sig tid att komma till vårt kontor i Norrköping tidigt på torsdagsmorgonen för att lyssna till Thomas Larsson från Effectiveness Consultants. Morgonens tema var "Ditt beteende - framgångsfaktor eller fälla?"

Att vara medveten om sitt eget beteende, och samtidigt förstå och ha respekt för andras, skapar förutsättningar för ett lyckat samarbete och goda resultat.

Beteendeinstrumentet Interpersonal Dynamics Inventory – IDI mäter det intryck du gör på andra i din omgivning och ger dig information om hur du kan utveckla din förmåga till samspel med andra människor.

Kontakta thomas.larsson@idi.se om du är intresserad av att veta mer om IDI och om hur det kan hjälpa dig i din verksamhet!

Framsteg - en förmiddag fylld med inspiration och nya kontakter!

21-Okt-2014

Den 4:e november ges studenter på Linköpings universitet, förutom intressanta föreläsningar, möjligheten att upptäcka karriärmöjligheter i spännande små och medelstora företag i regionen. Propia är ett av de spännande företagen!

Ny artikel - Ny som VD?

27-Sep-2014

Läs vår senaste artikel om att vara ny i rollen som VD. Anders Molinder ger några konkreta råd på vägen.

Är du ny som VD i ett verkstadsföretag? Då finns det några råd på vägen som ökar sannolikheten för att du ska på ett effektivt sätt kunna utföra ditt arbete. Anders Molinder , Teknologie Doktor och konsult hos oss på Propia har i branschtidningen Verkstäderna (2014: 7-8) publicerat en checklista som hjälper dig på vägen.

Läs artikeln här

Planering runt kortveckor - lättare sagt än gjort?

01-Apr-2014

När nu våren närmar sig med stormsteg och därmed även många kortveckor vill vi passa på att rekommendera Anders Molinders artikel i ämnet.

Läs om lustiga effekter, underutnyttjande, kapacitetsbortfall mm. i den artikel som tidigare publicerats i Effektiv Produktivitet 1/2000.

Läs artikeln här

Propia deltar på konferensen KvalitetsMagasinet Live i Stockholm!

29-Jan-2014

Lars-Göran Gustafsson, VD på Propia, deltar den 19 februari som samtalsledare vid konferensen KvalitetsMagasinet Live på Bonnier Conference Center i Stockholm. Temat för diskussionen – Går det att ändra på det som sitter i väggarna? – handlar om arbetsplatskultur och hur man ändrar på den. Konferensens övergripande fokus är på förbättringsarbetets möjligheter att skapa framgångsrika arbetsplatser. Deltagarna erbjuds att utforska metoder och verktyg för att utveckla förbättringsarbetet och hitta nya idéer.

Förutom rollen som samtalsledare kommer Propia delta med en monter på den tillhörande mässan. Är du intresserad av att veta mer om Propia och hur vi jobbar med förändringsarbete? Kom gärna förbi och besök vår monter!

Du blir vad du mäter!

06-Dec-2013

Excellent Mornings ® fortsatte på temat analys och Visualisering. ”Du blir vad du mäter” har blivit mer relevant allt eftersom begränsningar i insamlingen utav ”Big Data” övervinns med modern teknologi. Men hur vet man i en organisation att man mäter rätt saker och att man mäter dessa saker på rätt sätt?

   

Är ni mogna för förändring?

09-Okt-2013

Om ni missade att läsa intervjun med Propias processledningsspecialist Peter Cronemyr i Svenska Dagbladets bilaga, Effektivisering av offentlig sektor, kan ni nå artikeln via länken nedan.

Är ni mogna för förändring (sida 6)

I artikeln svarar Peter på vilka grundförutsättningar som krävs för att förändringsarbete ska lyckas.

Six Sigma Diplomacy - ny artikel publicerad av Peter Cronemyr

10-Sep-2013

Propias processledningsspecialist, Peter Cronemyr, har fått en artikel om 'Six Sigma Diplomacy' publicerad.

Den 16:e årgången av konferensen QMOD, Quality Management and Organisational Development, gick av stapeln i Portoroz, Slovenien i början av september 2013. På konferensen träffades knappt 200 forskare inom kvalitetsutveckling från hela världen och lyssnade på drygt 100 föredrag. Med på konferensen var Peter Cronemyr som presenterade sin artikel 'Six Sigma Diplomacy – The Impact of Six Sigma on National Patterns of Corporate Culture' .

Läs artikeln här

Vår senaste medarbetare Pia Pingvin!

19-Aug-2013

Pia kom som en överrasknin g från Stockholmskontoret i samband med invigningen av vårt nya kontor i Norrköping

Kontorsinvigning i Norrköping

29-Apr-2013

Närmare 90 personer deltog vid invigningen av Propias nya kontor i Norrköping!

Propias VD Lars-Göran Gustafsson inledde med att berätta om vad som händer på Propia den närmsta tiden, om våra frukostseminarier Excellent Mornings och om vår nya logotyp. Vi fick också höra berättelsen om surbullar och vilken koppling de hade till våra lokaler på Västgötegatan.

Kvalitetsdagen bjöd på intressant innehåll

11-Feb-2013

Årets Kvalitetsdag, med temat Kvalitets- och verksamhetsutveckling på bredden och på djupet, bjöd på en blandning av inspirerande föredrag, interaktiva workshops och lärorika seminarier.

Bo Edvardsson, som är professor på Karlstads universitet, höll föredrag om tjänsteutveckling och kvalitetsstyrning med kunden i fokus. Propias Peter Cronemyr ansvarade för workshopen Learning by talking - Processkartläggning, där deltagarna fick kartlägga en för alla välbekant och vardaglig process; att handla mat. Syftet var att reda ut begrepp, undvika missförstånd och att få en gemensam avgränsning och målbild för processen.

Dagen avslutades med ett inspirerande föredrag av Eva-Lena Frick, som gav konkreta exempel från sin långa karriär som VD för Vätternrundan om hur koncept kan utvecklas med ännu högre kvalitet för deltagare och besökare.

Propias represenanter Linda Robinson och Mineta Galijasevic var mycket nöjda med kvalitén på dagen!

Nu har vi ny adress i Norrköping!

04-Feb-2013

Från och med den 4 februari är vår postadress Västgötegatan 13 C, 602 21 Norrköping.

Vi har förvisso ny adress men är inte riktigt färdigflyttade än. Flyttbestyren pågår för fullt och under våren kommer vi öppna portarna och bjuda in till inflyttningsfest. Håll ögonen öppna..

Propia undervisar framtidens produktionstekniker

21-Dec-2012

På uppdrag av Yrkeshögskolan i Linköping undervisar Propias konsult Anders Molinder i kursen Produktionssystem (35 p).

Kursen, som är en del av en två-årig utbilning, omfattar bland annat moderna produktionssystem och produktionsfilosofier, Lean Production, principer för material- och produktionsstyrning, ekonomiska seriestorlekar, produktionssekvensering samt arbetsplatsutformning.

Det är väldigt roligt att få vara med och utbilda morgondagens produktionstekniker som är en bristvara idag inom Svensk industri, säger Anders.

Jobbar du med Lean utan att veta om det?

29-Nov-2012

Läs vad Propias konsult Anders Molinder skriver i sin artikel Lean-arbete på svenska. Arikeln publicerades i tidskriften Verkstäderna nr 12, 2012.

"Artikeln Lean-arbete på svenska är skriven baserad på flera årslinjearbete inom produktionsplanering och Lean. Syftet med artikeln är att försöka visa att många av de åtgärder som svenska industriföretag drivs att göra på grund av förbättrings- och rationaliseringskrav faktiskt är rena leanprojekt utan att många vet om det. Dessutom innehåller artikeln råd och tips om framkomliga vägar inom produktionsplanering."

Anders Molinder Tekn. Dr. Propia AB

Läs artikeln här

Artikel om Process Management publicerad

25-Sep-2012

Propias processledningsspecialist, Peter Cronemyr, och processledningskonsult, Mikael Danielsson, har fått en artikel om Propia Process Management och Propia Process Maturity publicerad.

Den 15:e årgången av konferensen QMOD – Quality Management and Organisational Development gick av stapeln i Poznan, Polen i september 2012. Med på konferensen var Peter Cronemyr som presenterade en artikel skriven av Peter tillsammans med Mikael Danielsson, båda Propia.

Artikeln – Process Management 1-2-3 – A Maturity Model and Diagnostics Tool – beskriver Propias processledningsmodell Propia Process Management utvecklad av Peter samt Propias processmognadsmodell Propia Process Maturity utvecklad av Mikael tillsammans med Alexander Bergholtz som ett examensarbete utfört på Propia.

Artikeln blev som en av ca 20 artiklar (av totalt ca 200) nominerad till utmärkelsen Best Paper Award.

Läs artikeln här
 

 


Kontakta oss


Västgötegatan 13 C 3TR, 602 21 Norrköping
(Huvudkontor)

post@propia.se
+46 771 277 000